Menu Sluiten

Houten kozijnen

Houten kozijnen zijn erg veelzijdig, omdat u ze zelf aan uw eigen wensen kunt aanpassen.

De levensduur van houten kozijnen is afhankelijk van het gebruikte soort hout. Houtsoorten zijn ingedeeld in 5 duurzaamheidsklassen. Klasse 1 kent een hogere duurzaamheid dan klasse 5.

Hardhout komt uit de hogere klasse en gaat tot wel 75 jaar mee. Door de compacte structuur is hardhout goed bestand tegen het weer en daarmee geschikt voor buiten. Zachthout kent een lagere klasse en gaat zo’n 25 jaar mee. Zachthout is wat vochtgevoeliger.

Het mooie van hout is dat het een echt natuurproduct is. Als u houten kozijnen neemt, dan krijgt uw huis daardoor een warme uitstraling. Door het natuurlijke houtnerfpatroon heeft u altijd een uniek product.

U kunt uw houten kozijnen eenvoudig een andere kleur geven door deze te schilderen. Dit is een pluspunt vergeleken met kunststof en aluminium, waar de kleur moeilijker van te veranderen is.
Daarbij beschermt verf het hout tegen vocht.

Het grote voordeel van hout is dat u het zelf kunt repareren. Kleine slechte stukken kunt u makkelijk vervangen, beschadigingen kunt u vrijwel altijd repareren en het materiaal is eenvoudig te boren.

Als u bij DM kozijnen houten kozijnen aanschaft worden de kozijnen in 2 lagen gespoten met een water gedragen grondverf. Aflakken van de kozijnen kunt u laten doen door een vakschilder.Wij raden u daarom aan om eens per 5 jaar te schilderen. Dit staat niet alleen netjes, de houten kozijnen gaan hierdoor dus ook langer mee.een goede verflaag houdt vocht buiten, waardoor uw houten kozijnen langer mee gaan.

Als het oude kozijn nog in goede staat is, dan is het mogelijk om alleen het raam te vervangen. Uiteraard moeten de nieuwe bewegende delen dan uiterst nauwkeurig geplaatst worden en goed aansluiten op uw oude kozijn.

Als uw ramen beschadigd zijn of niet meer goed sluiten, dan raden we u aan om ze zo snel mogelijk te laten vervangen of repareren. Anders kan het lekkage of tocht veroorzaken in uw woning. Door snel te reageren op een beschadiging, kunt u voorkomen dat de gebreken verergeren en zo bijvoorbeeld ook uw kozijnen aantasten.

Het kan voordelig zijn om uw kozijn en raam in één keer te vervangen. Bijvoorbeeld als uw kozijn binnen vijf jaar aan vervanging toe is. Doordat alles in een keer aangepakt wordt, zullen de arbeidskosten lager zijn dan wanneer u binnen die tijd twee verbouwingen laat uitvoeren.

Vervanging van uw raam kan nodig zijn bij:

* Beschadiging

* Functie verandering

* Glas vervangen

Houten kozijnen:

Houten kozijn