Horren

Vanaf het voorjaar tot laat in de herfst zijn muggen en ander ongedierte actief.

Dit betekent jeukende bulten, slecht slapen en veel overlast. De oplossing is simpel… horren. Belangrijk is dat men frisse lucht naar binnen laat, maar de insecten buiten houdt.

De raaminzethor is de ideale oplossing voor uw draai-/kantelramen bij kunststof of aluminium kozijnen. De raaminzethor is met één klikbeweging te plaatsen, zonder schroeven en/of andere montagemiddelen. De raaminzethor kan altijd in het kozijn blijven zitten, ook als het raam gesloten is. Voor uw kozijnen worden de horren speciaal op maat gemaakt. Daarnaast worden de horren in dezelfde kleur uitgevoerd als uw kozijnen, zodat ze een mooi geheel vormen met de kleur van uw kozijnen en uw huis! De kleur van het gaas kan in zowel zwart als grijs uitgevoerd worden

De scharnierende hordeur is geschikt voor openslaande deuren. De hor kan aan de binnen- en buitenzijde op het kozijn worden gemonteerd. De scharnierende hordeur wordt aan één zijde van het kozijn bevestigd met aluminium scharnieren en aan de sluitzijde voorzien van een magneetsluiting. De scharnierende hordeur kan altijd op het kozijn blijven zitten, ook als de deur gesloten is. De scharnierende hordeur is geschikt voor kunststof, houten en aluminium kozijnen.

De plissé hordeur is de enige echte Originele Japanse hordeur waarbij het gaas opvouwt (plisseert) i.p.v. oprolt, net als een schuifpui. De treklijst klapt daarnaast niet uit zichtzelf terug, maar blijft op de door u gewenste stand staan. De plissé hordeur kan aan de binnen- of buitenzijde op- of in het kozijn worden gemonteerd. Naast draaikiepramen heeft u natuurlijk ook deuren, schuifpuien of tuindeuren waardoor insecten naar binnen kunnen komen. In een warme zomer is het echter wel fijn om de deuren open te doen, of een schuifpui half open te laten staan.

Dankzij het stabilisatiekoord blijft het gaas evenredig verdeeld en is ook door kinderen makkelijk bedienbaar. Het horgaas is in zwart uitgevoerd om de kans op “doorlopen” te verkleinen. Zo ziet u altijd dat uw hor dicht is, krijgt u frisse lucht binnen, maar heeft u geen last meer van muggen en ongedierte.